Web novinar – škola web novinarstva
Organizator
Udruženje novinara Srbije, najznačajnija srpska novinarska organizacija. Vodeći centar u obrazovanju i usavršavanju za novinarstvo i nove medije. Više informacija
Kontakt
Resavska 28/1
11 000 Beograd
T: + 381 (0)11 32 36 337
E-mail: vebnovinar@uns.rs
Povežimo se


Biografije polaznika

_____________________________________________________________________________________________

JEDANAESTA GENERACIJA

_____________________________________________________________________________________________

Una Vidanović 140x136

Una Vidanović je diplomirani filolog, smer Ukrajinski jezik i književnost. U toku studija učestvovala je u programu razmene studenata, gde je deo predavanja slušala na Univerzitetu Ivan Franko u Lavovu. Trenutno je član LimundoGrad tima gde je počela kao administrator korisničke podrške. Sada radi kao Online Community Manager u sektoru Marketinga. Pored društvenih mreža piše za korporativni blog i bavi se testiranjem.

 

 

Snežana Milanović 140x136

Snežana Milanović je završila Menadžment u medijima i na masteru je iz Ljudskih resursa. Radi u Dnevnik Vojvodina Pressu u Novom Sadu kao urednica Revijalnih izdanja. Pre toga je radila kao voditelj na Radio-televiziji Vojvodine i Pan radiju, kao i u Studentskom informativnom centru pri Fondu za otvoreno društvo. Povremeno radi kao prevodilac za engleski jezik.

 

 

Boris Pravilović 140x136

Boris Pravilović (1974) je inženjer elektronike i telekomunikacija. Radio je tokom studija na regionalnoj Super TV u Subotici kao kamerman i montažer. Nakon diplomiranja bio je šef tehničkog sektora lokalne TV Bačka u rodnom Vrbasu. Sekretar je futsal komisije FS Vojvodine. Bavi se honorarno sportskim novinarstvom i digitalnim medijima. Piše i uređuje sajtove FutsalBalkan.com i Srbijasport.net .

 

 

Slađana Božilović 140x136

Slađana Božilović (1982) je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Nišu na departmanu za psihologiju. Kao psiholog – pripravnik radila je u osnovnoj i srednjoj školi za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju „14.oktobar“ u Nišu. Od 2012. godine bila je angažovana kao psiholog u okviru projekta Psihološko savetovalište za osobe sa invaliditetom i njihove porodice. Piše kao dopisnik – volonter u okviru rubrike iFemin za portal iSerbia.rs.

 

 

Dijana Ljubojević 140x136

Dijana Ljubojević (1989) apsolvent na Beogradskoj poslovnoj školi – Visokoj školi strukovnih studija, smer porezi i carine. Član saveza slepih Beograd. Bavi se šahom i programiranjem. Za školu Web novinarstva sam se prijavila radi sticanja novih znanja iz ove oblasti.

 

 

 

Elena Šrankova 140x136

Elena Šranková (1958) se novinarstvom bavi već 34 godine, a od prvog radnog dana je zaposlena u nedeljniku „Hlas ljudu“ gde radi kao novinar, a povremeno i na mestima urednika. Završila gimnaziju u Bačkom Petrovcu i apsolvirala Slovačkijezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

 

 

 

Ljljana Džikić 140x136

Ljiljana Džikić (1972) je diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Katedri za bibliotekarstvo i informatiku gde je završila i master studije na temu „Primena marketinga u radu javnih biblioteka“. Zaposlena je u „Telekomu Srbija“ od njegovog osnivanja i trenutno radi na poslovima stručnog saradnika za interno informisanje, kao autor tekstova i lektor za sadržaje koji se objavljuju na internom sajtu kompanije „Moj Portal“.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marijana Mićić (1982) završila je osnovne, a potom i master studije na Fakultetu za fizičku hemiju u Beogradu. Trenutno volontira u struci. Smatra da savremeni čovek treba da poseduje što više znanja i veština ali i spretnost da ih integriše kako bi im dao vrednost. U školi veb novinarstva kreirala je blog Đubre u kantu! čija je misija da mapira mini deponije.

 

 

Marina Obradović 140x136

Marina Obradović (1990) stekla je stručno obrazovanje za operatera digitalne štampe u okviru škole ŠOSO „Milan Petrović“, Novi Sad. Bavi se grafičkim dizajnom, pisanjem i društvenim aktivizmom usmerenim na poboljšanje položaja osoba sa invalidetetom.

 

 

 

Nikola Jevtić 140x136

Nikola Jevtić (1991) je maturirao u okviru ŠOSO „Milan Petrović“, školujući se kroz obrazovni profil operater digitalne štampe. Bavi se servisiranjem računara i grafičkim dizajnom. Angažovan je u okviru Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović“ iz Novog Sada.

 

 

 

Suzana Kokavski 140x136

Suzana Kokavski (1988) je diplomirala novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu u junu 2011. godine. Već u avgustu počela je da radi honorarno za Javno preduzeće „Radio Zrenjanin“, gde je bila novinar-urednik slovačke redakcije. U toku 2012. godine bila je na stručnoj praksi u Novinsko-izdavačkom preduzeću „Zrenjanin“, nezvanično poznatijem kao regionalnom nedeljnom listu „Zrenjanin“. Posle godinu dana stručne prakse, odlučila je da se bavi štampanim novinarstvom. U Listu radi kao novinar-urednik.

 

 

Tatijana Petrika 140x136

Tatijana Petrika (1988) je diplomirala na Filološkom Fakultetu u Temišvaru (srpski jezik i književnost – rumunski jezik i književnost), zatim je upisala Master na Fakultetu za psihologiju i sociologiju (Menadžment ljudskih resursi) i diplomirala 2012. Godinu dana kasnije upisuje drugi po redu Master na Filološkom fakultetu (odsek za rumunski jezik), gde je diplomirala 2015. U dva navrata je bila na Letnjoj školi novinarstva, 2013. i 2015. godine u Romneštiu, Županija Timiš, Rumunija. Saradnica je Novinsko Izdavačke Ustanove „Libertatea”  na rumunskom jeziku, kao i časopisa za omladinu „Tinereţea”.

 

Violeta Jovanov Peštanac 140x136

Violeta Jovanov Peštanac (1975) je odgovorna urednica Nezavisnog informativnog portala Pančevo MOJKraj.rs (www.pancevo.mojkraj.rs). Kao novinarka od 1998. godine radila je u velikom broju medija, između ostalog, u dopisništvu RTS iz Pančeva, dnevnim listovima Danas i Blic, Radio Pančevu. Nagrađivana je više puta za svoj novinarski rad. Nakon privatizacije medija, u avgustu 2015. godine odlučila je da novinarsku karijeru nastavi na internetu, upustivši se u preduzetničko novinarstvo, s nekoliko kolega iz drugih gradova.

 

 

Zorana Stevanović 140x136

Zorana Stevanović (1990) je sudent prava. Trenutno radi u AXA osuguranju kao mlađi administrativni saradnik u tehnici. Nije imala iskustva u novinarstvu, ali se nada se da će uskoro pokrenuti svoj blog i posvetiti se pisanju na vebu.

 

 

 

 

Ana Kršulj 140x136

Ana Kršulj (1989) je diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Interesovanja su joj PR, E-PR i web novinarstvo. Volontirala je par meseci u agenciji Olaf&Mcateer,gde se oprobala u PR-u. Član je UTLOSS-a i učestvuje u humanitarnom radu.

 

 

 

Slavica Janković 140x136

Slavica Janković (1985) po zanimanju je ekonomski tehničar. Od 2010 godne član i saradnik u dve NVO koje se bave osobama sa invaliditetom. Organizuje i učestvuje u aktivnostima koje mogu doprineti da životna sredina  osoba sa invaliditetom bude što bolja i kvalitetnija za sve.

 

 

 

Nikola Arsić je student Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, trenutno na specijalizaciji. Godinu dana piše za časopis “Kuća Stl”, a trenutno u saradnji sa nevladinom organizacijom učestvuje i u projektu rekonstrukcije privemenog smeštaja za Rome. Bavi se projketovanjem, dizajom enterijera, grafikom, 3D modelima. Trudi se da bude kreativan, inovativan, uvek raspoložen za saradnju.

Gordana Pećanac je diplomiani ekonomista.  Nezavisni branilac prava osoba sa invaliditetom. Učesnik je seminara UN o primeni Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom u Ninashamu, Švedska. Radila analize za više NGO.  ​Trenutno radi na sajtu www.fest-fair.com  koji služi za promociju potencijala malih mesta u Srbiji preko manifestacija u njima. ​

Sandra Iršević (1973) je  master-komunikološkinja, a diplomirala je na FMK Singidunum. Upisala je prvu godinu doktorskih studija na istom univerzitetu. Trenutno je freelenserka i radi za RTV-dopisnisništvo Subotica, Novosadski Dnevnik i Subotičke novine. Član je UNS-a.Dobitnica je nekoliko nagrada za izveštavanje o zaštiti životne sredine, među kojima je i Simens Press Awards 2014, a osvojila je i treće mesto u kategoriji štampanih i online medija-godišnju nagradu za toleranciju koju su 2015.godine prvi put dodelili  Republičko povereništvo za rodnu ravnopravnost i Misija OEBS-a u Srbiji.

Goranka Jednak-Maksimović

Valentina Janićijević

Nataša Simić

Jasmina Đurić Torović

Jasmina Dabić

Marijana Čanak

Zorana Bogdanović

_______________________________________________________________________________________________________

DESETA GENERACIJA

_______________________________________________________________________________________________________

Jelena Spasić 140x136Jelena Spasić (1979) je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Zaposlena je u Kuriru, član je Uprave i Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije (UNS). Radi na projektu “Dosije: Ubijeni i nestali novinari 1991-2001″ UNS-a, a saradnik je i časopisa Link, koji izdaje UNS. Dobitnik nagrade za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije (2007, 2008) i nagrade “Zora” za slobodu medija UNS-a (2012). E-mail adresa jelenasspasic@gmail.com

 

Nađa Manasijević 140x136Nađa Manasijević je diplomirani ekonimista na Megatrend univerzitetu, smer Međunarodni marketing. Završila Novinarsku školu Udruženju novinara Srbije 2012. godine i jednomesečnu praksu u Blic-u. Radi u hotelu na poziciji asistent menadžer prodaje.

 

 

 

Lana Nikolić 140x136Milanka Lana Nikolić (1991) je diplomirala Opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Trenutno je na master studijama na modulu Jezik, književnost, kultura. Piše za studentske časopise, sada u najvećoj meri za  Kultur!Kokošku. Uživa u  pisanju poezije, čitanju, muzici i otkrivanju novih stvari. Sarađuje sa Udruženjem studenata sa hendikepom i želi da doprinese poboljšanju položaja mladih sa hendikepom. Osim pisanjem poezije i novinarstvom uopšte, želi da se ozbiljnije bavi radio novinarstvom.

 

Olivera Milošević 140x136Olivera Milošević je od februara 2005. stalni dopisnik Politike iz Smedereva. Prva novinarska iskustva sticala u Radio Smederevu. U Televiziji Smederevo bila novinar, urednik Informativnog programa, autor i voditelj brojnih političkih emisija, ali i najgledanijeg lokalnog „talk show“ programa. Bila glavni i odgovorni urednik dva informativna nedeljnika: „ Smederevske novine“ i Regionalnog lista„ Naše novine“. Studirala francuski jezik i književnost, kao i menadžment u industriji. Kao sertifikovani PR menadžer sarađuje na projektima edukacije u oblasti medija i javnih nastupa. Od 2014. godine direktor Scala media grupe – mreže internet portala u Srbiji. Član Uprave Udruženja novinara Srbije.

 

Isidora Pop-Lazić 140x136Isidora Pop-Lazić (1990) apsolvent na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, smer međunarodni odnosi. Stipendista Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja i stipendista Grada Beograda. Planira da nastavi obrazovanje u inostranstvu.

 

 

 

Živko Bosković 140x136Živko Bošković (1991) apsolvent na Beogradskoj poslovnoj školi – Visokoj školi strukovnih studija. Član Saveza slepih od 2001. godine. Radi u redakciji zvučnog časopisa „Naša Riznica“. Zainteresoan za realizaciju i produkciju radijskog programa i reklama.

 

 

 

Marija Misita 140x136Marija Misita (1979) je novinarka sa iskustvom dužim od 10 godina. Diplomirala je engleski jezik i književnost na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, ali se novinarstvom bavi još od 2000. godine, radeći za portal Slobodna Srbija. Radila na radiju, televiziji i u štampi  (Radio Televizija Kragujevac, Radio Beograd 202, B92, nedeljnik Svetlost, objavljivana i u dnevnom listu Politika). U onlajn sferu se vratila kao saradnica portala Šumadijapress. Na vebu planira i da ostane, pre svega zahvaljujući znanjima stečenim u Školi veb novinarstva. Montaža i kreiranje video sadržaja njena su strast, čime se Novinska agencija Rakurs koju je osnovala pre dve godine i bavi.

Dragica Blagojević 140x136Dragica Blagojević (1978) završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Novinarstvom se bavila u nekoliko navrata: Radio Beograd 202 i časopis LISA. Od 2005 godine radi u Nacionalnoj službi za zapošljavanje kao savetnik za zapošljavanje.

 

 

 

Ljupka Simović 140x136Ljupka Simović (1976) je završila jezičku gimnaziju u Kragujevcu, a potom pohađala studije na Katedri za srpski jezik i jugoslovensku književnost Univerziteta u Prištini. Pre novinarstva bavila se lekturom. Novinarsku karijeru započela je u informativnoj redakciji lokalne televizije. Poslednjih nekoliko godina radi isključivo na internetu. Njena strast su istraživačke priče. Kao deo tima Šumadijapressa, nominovana je 2012. godine za godišnju NUNS-ovu Nagradu za istraživačko novinarstvo, dok je Ambasada Kraljevine Norveške iste godine redakciju Šumadijapressa nagradila za građansku odgovornost.

 

_____________________________________________________________________________________________

DEVETA GENERACIJA 

_____________________________________________________________________________________________

 

Katarina Stevanovic 140x136Katarina Stevanović (1991) je studentkinja master studija novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Saradnica je časopisa Nedeljnik i Nova ekonomija. Radi na projetku ,,Dosije: ubijeni i nestali novinari 1991-2001“. Želi da se bavi istraživačkim novinarstvom. E-mail adresa: katarina.stevanovic0206@gmail.com

 

 

 

Lomigora Kristina 140Kristina Lomigora (1991) je studentkinja završne godine na smeru komunikologija na Fakultetu za medije i komunikacije (Univerzitet Singidunum). Do sada je završila stručnu praksu u CeSID-u i PR agenciji Olaf&McAteer. Trenutno je PR volonter u organizaciji Mladi istraživači Srbije i aktuelne tekstove i reportaže piše za lokalne novine kovinekspres.rs

 

 

 

Jasmina Jovanović 140x136Jasmina Jovanović  (1974) je diplomirala i magistrirala hispanistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu, a anglistiku na Univerzitetu u Londonu (Goldsmiths College). Bavi se prevođenjem i pisanjem sadržaja na vebu.

 

 

 

 

Vesna DimitrijevićVesna Dimitrijević (1971) dugi niz godina živi i radi u Beču. Autor, producent i voditelj brojnih TV emisija o dijaspori. Poslednjih šest godina uređuje i vodi emisiju “Dijaspora Uživo” koja se emituje na austrijskoj televiziji OKTO i na satelitskom kanalu Pink Plus. Sa suprugom, vodi video produkciju i marketinšku agenciju. Nedavno je pokrenula sopstveni veb portal www.dijaspora.tv

 

 

 

MiskoStanisicMiško Stanišić (1966) je rođen u Sarajevu. Od 1993 je u Štokholmu u Švedskoj gde je studirao je digitalne medije i pedagogiju. Radio je kao informacijski arhitekt u komercijalnim web kompanijama u Švedskoj, ali je istinsku motivaciju pronašao tek u radu u civilnom društvu na projektima koji fokusiraju na borbu protiv ksenofobije i diskriminacije. Danas živi između Amsterdama, Štokholma i Novog Sada. Osnivač je međunarodne NGO mreže Terraforming sa kojom od 2008. radi na programima razmene između u Švedske, Holandije i Srbije u oblasti kulture i edukacije o ljudskim pravima.

 

nikolamilojevic 140Nikola Milojević (1987) je diplomirao osnovne studije žurnalistike na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Trenutno radi u časopisu Izvor i u proizovodnji televizijske emisije “Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema”. Reč je o medijima iz Vukovara koji se bave položajem i životom srpske zajednice u Hrvatskoj.

 

 

 

Martica Tamaš 140x136Martica Tamaš (1961) je zavšila Filozofski fakultet u Novom Sadu (1985), Katedra za srpski jezik i književnost. Od 1985. radi u Radio Novom Sadu kao lektor, od 1986. radi u Novinsko-izdavačkoj ustanovi “Ruske slovo” u Novom Sadu kao novinar. Od 2010. je predsednica Novinarske asocijacije Rusina NAR i direktorka NIU „Ruske slovo“.

 

 

 

Cvejic Ljupka 140x136Ljupka Cvejić (1966) je završila Filozofski fakultet u Novom Sadu (Odeljenje za rusinski jezik i književnost). Za vreme studiranja radila honorarno na TV Novi Sad na mestu ilustratora, a po završetku Fakulteta u Radio Novom Sadu radila kao novinar, lektor i daktilograf. Stalno zaposlenje dobija u Opštini Kula na mestu prevodioca za rusinski jezik. Od 1997. godine počinje rad u NIU “Ruske slovo” na radnom mestu tehničkog urednika. Administrator je na sajtu Ustanove http://nove.ruskeslovo.com.

 

 

Jasmina Đuranin 140x136Jasmina Đuranin (1977) je završila Filozofski fakultet u Novom Sadu (Katedra za rusinski jezik i književnost). Od 2000. godine je zaposlena u Novinsko-izdavačkoj ustanovi “Ruske slovo” u Novom Sadu. U Ustanovi radi kao lektor za sva izdanja, povremeno piše, a od početka 2014. godine jednom mesečno u novinama “Ruske slovo” izlazi kolumna u rubrici “Ženoblogija”.

 

 

 

Veronika Vujačić 140x136Veronika Vujačić (1969) je završila Rusinski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Od 1999. godine zaposlena u NIU “Ruske slovo” u Novom Sadu – zadužena za kompjutersku pripremu za štampu izdanja na rusinskom jeziku. Piše tekstove i priprema foto-reportaže za nedeljne novine “Ruske slovo”, a obavlja i posao administratora na sajtu Ustanove http://nove.ruskeslovo.com. Takođe je administrator i saradnik Novinarske agencije na rusinskom jeziku - “Rutenpres” http://vesti.ruthenpress.info.

 

 

Slavica Fejsa 140Slavica Fejsa (1971) je završila Učiteljski fakultet u Somboru. Od 1990. do 1993. radi kao spiker u Rusinskoj redakciji na Televiziji Novi Sad, a od 1996. do 1998. kao spiker-novinar na u rusinskoj redakciji Radiju Novi Sad. Od 1998. radi kao novinar u Ruskom slovu i uređuje rubriku „lLudi, godine, život”.

 

 

 

Jelena Vujicic 140x136Jelena Vujičić (1980) je završila Fakultet poslovne ekonomije pri Panevropskom univerzitetu „Apeiron“ u Banjaluci i stekla zvanje diplomirani ekonomista- menadžment bankarstva, finansija i trgovine. Od 2005. zaposlena na Radio-televiziji Republike Srpske u Službi Multimedija kao novinar na web portalu i TTX-u.

 

 

 

Biljana Tokić Kecman 140x136Biljana Tokić Kecman (1963) je završila Srpski jezik i književnost na Pedagoškoj akademiji u Banjaluci. Do 90-ih radila kao prosvjetni radnik, a rad u medijima počela kao ratni izveštač, kasnije novinar i urednik u Srpskom Radio Bihaću. Zatim radila u više medija i na različitim poslovima: lektorskim, novinarskim i uredničkim, i to u Radiju RS, Televiziji „Bel kanal“, magazinu „Reporter“. Posljednjih 10 godina radi kao novnar u Redakciji Miltimedija Radio-televizije Republike Srpske (web-www.rtrs.tv i teletekst). Radila na mnogim projektima i bila saradnik u više časopisa.

 

Danijela Stokic 140x136Danijela Stokić Milosavljević (1977) se novinarstvom bavi poslednjih dvanaest godina, a trenutno živi i radi u Švajsarskoj. Novinar je prvenstveno štampanih medija, ali ima iskustva i u radu na televiziji.  Član je Udruženja novinara Srbije.

 

 

 

 

Katarina Gavrović 140x136Katarina Gavrović je diplomirala na Univerzitetu u Beogradu gde je završila i dodiplomske studije na temu „Elektronske komunikacije“. Radi na mestu stručnog saradnika za razvoj sistema internog informisanja na Portalu „Telekoma Srbija“.

 

 

 

 

Zoja Džambazović 140x126Zoja Džambazović (1981) diplomirala na Univerzitetu u Beogradu gde je završila i master studije na temu „Žene-liderke“. Radi na mestu stručnog saradnika za razvoj sistema internog informisanja na Portalu „Telekoma Srbija“.

 

 

 

Tijana 136x140Tijana Delić (1988) je završila magistarske studije iz Konferencijskog prevođenja na Univerzitetu u Trstu. Tokom studija obavljala je funkcije Direktora sektora za medije Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI). Radila je kao prevodilac u Kancelariji za Evropske Integracije i Grupi Kering i  kao predavač engleskog jezika u Filološkoj gimnaziji u Beogradu. Trenutno živi i radi u Trstu kao posrednik za Balkan italijanskih firmi Carpisa, YamamaY i OVS.

 

 

Photo - Olivera Ristanovic-Santrac 140x136Olivera Ristanović-Santrač je diplomirala engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radila je kao prevodilac u Naftnoj industriji Srbije do 2009. godine, a nakon toga postaje nezavisni prevodilac. U Londonu živi od 2012. godine, gde počinje da se bavi novinarstvom, izveštavajući uglavnom o kulturnim dešavanjima vezanim za srpsku zajednicu. Tekstovi su joj objavljivani u britansko-srpskom onlajn časopisu „Britić“ i na sajtovima RTS-a i Kancelarije Vlade Republike Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

 

djordje vujatovicĐorđe Vujatović (1983.) završio je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Banaluci. Radio je kao novinar i urednik na Radiju Kontakt u Banjaluci. Od 2004. novinar u RTRS, a sada je urednik službe Multimedija na RTRS. Dobitnik je UNICEF-ove nagrade za poseban novinarski doprinos 2012. godine, te jedan od dobitnika novinarske nagrade Srđan Aleksić (2013.god). Trener- predavač iz oblasti novih medija. Završio i Političku akademiju (FES), te Školu za političke studije Saveta Evrope. Stručni saradnik (koordinator projekata) u nekoliko organizacija i humanitarnih udruženja. Radio na više projekata i istraživanja u medijskom spektru, a sarađivao i u nekoliko časopisa.

Ana Otasevic photoAna Otašević je završila Svetsku književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu, master studije na Institutu za geopolitiku Univerziteta Pariz 8 i master studije “Scenario, režija, produkcija” na Univerzitetu Pariz 1 Sorbona. Novinarsku karijeru je započela u nedeljniku NIN, a nastavila u Francuskoj gde je od 2002. godine radila kao dopisnik za TANJUG, RTS i dnevni list Politika, za koji i danas piše. Sarađivala je i sa inostranim medijima, od kojih su najvažniji Figaro, Nuvel observater, ZDF, Dojče Vele, BBC i RFI.

Nataša Jokić

Dragana Aleksić

Vesna Stepanov

Goran Pantin

Sonja Blečić

Aleksandra Vujković

Tanja Kostić

Predrag Karasović

Tanja Salontaji 

Dragana Maseldžija

_____________________________________________________________________________________________

OSMA GENERACIJA 

_____________________________________________________________________________________________

Vladimira Dorčova Valtnerova 140x136Vladimira Dorčova Valtnerova (1981) je završila Filozofski fakultet u Novom Sadu (Odeljenje za slovački jezik i književnost) i master Evropske studije. U periodu od 2005-2009 radila je kao novinarka i voditeljka na TV Vojvodine, sledeće 4 godine kao koordinatorka Odbora za informisanje Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine a od 2013. je odgovorna urednica nedeljnika na slovačkom jeziku Hlas ljudu i njegovog online izdanja www.hl.rs. Bila je predsednica Asocijacije slovačkih novinara u Srbiji (2008-2013), a sada je članica njenog Upravnog odbora. Sarađuje sa Novosadskom novinarskom školom i drugim NVO i strukovnim udruženjima.

 

Ana StanojevićAna Stanojević (1991) je studentkinja završne godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Od 2013. godine je glavna i odgovorna urednica u informativnom online portalu Studentski dnevni list.

 

 

 

Milica KnezevicMilica Knežević (1993) je učenica srednje škole. Zahvaljujući školi Web Novinar pokrenula blog izaberidazivis.com koji ima za cilj da informiše, inspiriše i poveže osobe koje dožive povredu kičmene moždine, njihove porodice, osobe sa invaliditetom i sve koji žele da saznaju više o tome.

 

 

 

Jasmina PanjikJasmina Panjik (1984) završila je Slovački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Na četvrtoj godini studija pokrenula sa koleginicama iz grupe izdavanje studentskog časopisa na slovačkom jeziku Traf! koji i danas izlazi. Od 2010. godine deo je redakcije slovačkog nedeljnika Hlas ljudu (Hlas ľudu), kao i njegovog online izdanja (www.hl.rs). Od iste godine stalni je saradnik omladinskog časopisa Vzlet.

 

 

Marija Romić 140x136Marija Romić je doktor farmaceutskih nauka. Pored pisanja stručnih radova, naučnih i nastavnih uloga, u dosadašnjoj karijeri je učestvovala u pisanju i uređivanju dva farmaceutska časopisa. Nakon završetka Škole veb novinarstva priprema pokretanje specijalizovanog sajta koji će biti posvećen zdravom životu.

 

 

 

Dragana Mašić 140x136Dragana Mašić (1980) iz Zemuna je diplomirala na Pravoslavnom Bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ima iskustvo rada na televiziji i radiju. Trenutno živi u Novom Sadu, radi kao veroučitelj u osnovnoj školi i saradnik je na radio “Besedi”. Zahvaljujući završenoj Školi veb novinarstva UNS-a, pokreće isopstveni blog Druga zona, koji će se bavi fenomenom emigracije iz različitih uglova.

 

 

Zoran Gavrilović je dipl. ing. šumarstva. Internet kao mediji za razvoj svoje karijere u struci je pronašao uređivanjem web sajta. Trenutno radi na blogu preradadrveta.wordpress.com.

Marija Golubović (1982) je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Nišu na odseku za književnost i srpski jezik. Dve godine radila u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“ u Nišu na poslovima bibliotekara. Položila stručni bibliotekarski ispit. Takođe je radila u  studentskom onlajn časopisu „Nish magazin“ na poziciji lektora. Objavila nekoliko književno-kritičkih tekstova. Aktivna u nevladinom sektoru, u borbi za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji.

Lorijan Popi je rodjen 1976. godine. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Član je Saveza slepih Srbije od 1986. god. Bavi se privatnim preduzetništvom i amaterski književnošću. Osmislio je i uređuje mrežni portal čije su glavne teme samozapošljavanje i privatno preduzetništvo: www.raditeodkuce.com.

 Sandra Žuvela

Jelena Radosavljević

Sanja Lazarević

Olivera Kovačević

Jelena Pavlović

Sandra Simonović

Anjička Halupova

Stevan Lenhart

Vera Bošković

Nedeljko Rakić

Radoš Keravica

Jelena Radovanović

Nebojša Disić

Siniša Bukomir

_____________________________________________________________________________________________

SEDMA GENERACIJA

_____________________________________________________________________________________________

Una Zabunov 140x136Una Zabunov je diplomirani menadžer mas medija, novinar i diplomirani politikolog – master. Zaposlena u kompaniji Telekom Srbija na poziciji Menadžer za Online PR i društvene medije. Piše za blog.telekom.rs, a piše i uređuje i sopstveni blog kulturaposlovanja.rs.

 

 

 

Olivera Radakovic 140x136Olivera Radaković (1960) je završila Svetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Profesionalno se bavi novinarstvom od 1986. godine. Prvo je radila kao novinar listova Borba i Večernje novosti, a poslednjih 16 godina i kao urednik: Blic (urednik gradske rubrike), Glas javnosti (urednik Društva, urednik Teme dana), Blic – Ringier (urednik magazina Panorama), Press (urednik beogradske rubrike). Urednik je portala www.srbinside.rs

 

 

Masa Misic 1Maša Mišić je diplomirala međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka i završila master iz oblasti Odnosa s javnošću na temu “Integrisane komunikacije sa ciljnim grupama u dijaspori” na FON-u. Savetnik je za komunikacije u Kancelariji za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Vlade Srbije . Bila je član Debatnog kluba Beogradskog univerziteta, radila je kao istraživač saradnik u Agenciji za istraživanja javnog mnjenja Stratedžik marketing, angažovana u NVO Centar za razvoj civilnog društva “Milenijum”. Aktivista NVO Srbija u pokretu od 2009. godine.

 

Aleksandra Mihajlovic 140x136Aleksandra Mihajlović je završila Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu. Od 2003. godine na regionalnoj televiziji je autor i voditelj emisije koja se bavi temama iz oblasti agrara i proizvodnje hrane. O ovoj oblasti pisala za specijalizovane novine i magazine.

 

 

 

Aleksandra Cvetkovic 140x136Aleksandra Cvetković je student završne godine novinarstva Filozofskog fakulteta u Nišu. Stipendista Fonda za mlade talente Dositeja. Jedan od osnivača online portala Studentski dnevni list, a od 2012. i glavni i odgovorni urednik. Želi da bude uspešan novinar. Kontakt e-mail sakis@hotmail.rs

 

 

 

Aleksej Denisenko 140x136Aleksej Denisenko (1989) je student prava i zaposlen u Kancelariji za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu u okviru sektora za unapređenje položaja Srba u dijaspori i regionu. Zadužen za promociju Kancelarije na društvenim mrežama. Stipendista kompanije Dunav osigurannje za talentovane studente. Govori engleski i španski jezik.

 

 

Ana Petronijevic 140x136Ana Petronijević (1989) je osnovne akademske studije završila je na Fakultetu za kulturu i medije Megatrend univerziteta, smer Odnosi s javnošću- PR. Završila Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije, nakon čega je imala jednomesečnu obuku i praktičan rad u Večernjim novostima. Od marta 2012. godine radi kao asistent menadžera u Press centru Udruženja novinara Srbije i administrator sajta Press centra.

 

 

Ivana Petrovic 140x136Ivana Petrović (1989) je diplomirani žurnalista. Trenutno živi i studira u Novom Sadu. Student je pete godine mastera Komunikologije, na odseku za Medijske studije, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

 

 

 

Sandra Janicijevic 140x136Sandra Janićijević (1977) je student na Otvorenom univerzitetu u Izraelu, gde živi od 2000. godine. Od dolaska u Izrael se bavi preduzetničkim poduhvatima, a administrator je i osnivač Facebook stranice „Srbija u Izraelu“, koja promoviše našu zemlju i njen imidž u ovoj zemlji.

 

 

 

Milenko Grubor 140x136Milenko Grubor (1968) trenutno živi i radi u Njujorku. Tokom devedesetih radio u nekoliko domaćih medija i bavio se produkcijom, a od 2000. godine kao novinar radio i u nekoliko medija u SAD (CBS, MNN, PBS). Dugogodišnje iskustvo trenutno koristi za pokretanje novog projekta na vebu.

 

 

 

Dejan Zečević (1964) je preduzetnik sa kratkim iskustvom u radio novinarstvu. Orijentisan je prema zanimanju veb producenta.

_____________________________________________________________________________________________

ŠESTA GENERACIJA

_____________________________________________________________________________________________

Sladjana Vasiljevic

Slađana Vasiljević (1970) je završila studije na Učiteljskom fakultetu u Užicu. Od 1994. do 2009. godine novinarka i urednica na televizijskoj stanici TV5. Završila licencirane treninge novinara BBC-a, a tokom karijere se posebno specijalizovala za izveštavanje iz oblasti kulture. Trenutno je na usavršavanju na master studijama za Internacionalnu komunikaciju na  CUC (Communication University of China, Beijing).

 

 

Radovan-Lajic1Radovan Lajić je apsolvent Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Dugogodišnji novinar, voditelj i urednik RTV Prima. Uređivao sajt Naša Drina – Obrazovanje za održivi razvoj na Zapadnom Balkanu. Trenutno urednik PRIMA Portala.

 

 

 

Aleksandra Rafailovic

Aleksandra Rafailović (1988) je apsolvent novinarsko-komunikološkog smera Fakulteta političkih nauka. Volontirala na portalu RTS-a, stažirala u Udruženju novinara Srbije i radila u dnevnom listu Informer.

 

 

 

Nela Bukorović

Jovana Dožić

Luka Matić

Sanja Roslavcev

Stefan Živković

_____________________________________________________________________________________________

PETA GENERACIJA

_____________________________________________________________________________________________

Dragana Macut 140x136

Dragana Macut (1986) je apsolvent Geografskog fakulteta u Beogradu. Prva televizijska iskustva stekla u produkcijskoj kući Telemedia Interactiv TV u Budimpešti, vodeći kvizove „Usijanje“ i „Lovac na novac”. Radila kao novinar kratke TV priloge na portalu kudazavikend.com i na televizijama Top Music i Kopernikus.

 

 

Jelena Lazarevic 140x136

Jelena Lazarević (1983) radi u Raiffeisen banci kao saradnik elektronskih kanala prodaje. E-mail adresa: lajeca05@gmail.com.

 

 

 

 

Samir Aslani 140x136

Samir Aslani (1979) je apsolvent na Pravnom fakultetu u Beogradu. Uređuje sajt o vazduhoplovstvu www.aeroplan.rs. Napisao knjigu „Lovački avioni II svetskog rata“, a privodi karaju knjigu „Bojni brod Bizmark“. E-mail adresa: aslani_samir@yahoo.com

 

 

 

Olivera Stosic 140x136

Olivera Stošić (1981) je diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na smeru Međunarodni odnosi i diplomatija. Radi u Pres službi Udruženja novinara Srbije. E-mail adresa: lolastosic@yahoo.com

 

 

 

Agneza Trpkovski 140x136

Agneza Trpkovski završila je Ekonomski fakultet u Novom Sadu. Od 1987. do 2011. godine radila je u Novinskoj agenciju Tanjug, prvo kao novinar, a zatim kao glavni urednik Redakcije Tanjuga za Vojvodinu odakle je otišla za dopisnika Tanjuga u Prag i Bratislavu. E-mail adresa: trpkovski@eunet.rs

 

 

Kristina Djordjevic 140x136Kristina Đorđević (1983) je sa 13 godina vodila i uređivala svoju prvu radijsku emisiju „Neki novi klinci“. Od tada je radeći u informativi promenila više radio i tv stanica. Trenutno vodi portal za građevinarstvo „YU Build“. Е-mail adresa: kristina@yubuild.com

 

 

 

Ivanka Rendulic 140x136

 Ivanka Rendulić (1982) je apsolvent Ekonomskog fakulteta. Od 2008. godine suvlasnik i glavni urednik sajta www.tracara.com

 

 

 

 

Natasa Uskokovic 140x136

Nataša Uskoković (1963) je od 1989. godine radila za kuću “Politika”. Od 1996. od 2002. godine redovno pisala za “NIN” u dodatku koji se bavio internetom. Od 2003. godine radila u Marketing službi “Politike” odakle je 2006. godine prešla u “Ilustrovanu politiku”.

 

 

 

Sasa Bilanovic 140x136

Saša Bilanović (1977) završio je Ekonomski fakultet. Poslednjih 10 godina radi u oblasti elektronskog bankarstva/elektronskih kanala prodaje, Raiffeisen banke. Ima iskustva i u izradi internet sajtova, internet marketingu i pisanju PR tekstova.

 

 

 

Aleksandar Grubesa 140x136

Aleksandar Grubeša (1976) je novinarsku karijeru započеo 2000. godine u malom, nezavisnom dnevnom listu „Vojvodina“, a od februara 2001. godine do danas radi u novosadskom „Dnevniku“. Okušao se i u ulozi radijskog voditelja na „Radiju 021“ i „IN radiju“. E-mail adresa: agrubesha@gmail.com

 

 

 

Branislav Petrovski (1940) je diplomirao istoriju na Filozofskom fakultetu u Skoplju. Od 1961. do 1974. godine radio kao novinar “Skopske Večeri”. Od 1974. do 1980. bio novinar u svim izdanjima zagrebačke kuće “Vjesnik”. U Beogradu je od 1990. do 1996. godine bio glavni urednik “Balkan ekspresa”. Od 1. septembra ove godine planira da pokrene onlajn izdanje “Balkan ekspresa”.

Spasoje Kostić

_____________________________________________________________________________________________

 ČETVRTA GENERACIJA

_____________________________________________________________________________________________

 Natasa Djordjevic Misic 140x136Nataša Đorđević-Misić (1977) je veb urednik u izdavačkoj kući Adria Media Srbija d.o.o. Član redakcije magazina Mama od 2006. godine. Trenutno je urednica sajta Yumama.com.

 

 

 

Jelena Dakic 140x136

Jelena Dakić rođena je 1980. godine. Diplomirala hispanistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu. Paralelno završila i studije grafičkog dizajna na Beogradskoj politehnici. Bavi se marketingom, odnosima sa javnošću i dizajnom.

 

 

 

Dunja Bozic Giric 140x136

Dunja Božić Girić (1980) je diplomirani etnolog i antropolog. Tri godine radila u agenciji McCann Erickson Clipping na mestu operatera elektronskih i veb medija.

 

 

 

 

Gordana Kovic 140x136

Gordana Ković (1960) je diplomirani socijalni radnik. Specijalizovala se za privrednu propagandu na Jugoslovenskom institutu za novinarstvo 1990. godine. Radi u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu kao savetnik u odeljenju za informisanje, promociju i podršku.

 

 

 

Marina Mrdjen Petrovic 140x136

Marina Mrđen – Petrović rođena je 1980. godine. Završila Fakultet za kulturu i medije Megatrend univerziteta i višu školu u oblasti filmskih i pozorišnih umetnosti na Eastern Arizona College. Radi kao novinar u info službi Skupštine grada Beograda.

 

 

 

Andrijana Malisic 140x136

Andrijana Mališić (1979) je zaposlena u PR službi SVA Marketing Communications Agency. Radila kao zamenik urednika u magazinu Ambijenti, novinar i voditelj na TV Košava i novinar na Radio-televiziji Srbije. Završila IREX-ovu školu za reportere i ANEM-ovu školu radijskog novinarstva.

 

 

Sasa Stojcic 140x136

Saša Stojčić rođen je 1978. godine u Zaječaru. Od 1996. godine, kao novinar-voditelj radi u radio Zaječaru, kasnije u Timočkoj televiziji, Radio televiziji Zaječar i danas u Timočkoj televiziji i radiju.

 

 

 

Ivana Mircetic 140x136

Ivana Mirčetić rođena je 1981 godine. Završila Fakultet organizacionih nauka u Beogradu. Trenutno zaposlena u Hipo Alpe Adria Banci, u odeljenju za kontrolu rizika.

 

 

 

 

Dragana Pusara 140x136 Dragana Pušara (1986) je diplomirala novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Novom sadu, Odsek za Medijske studije. Zaposlena u Pres službi Udruženja novinara Srbije.

 

 

 

Marija Jonovic 140x136

Marija Jonović rođena je 1986. godine. Završila Fakultet za Menadžment u zdravstvu. Trenutno volontira u Novinskoj agenciji Beta.

 

 

 

 

Sandra Rančić

Lada Paunović

Ivona Beker

Robert Nigrenji

Katarina Ilić

__________________________________________________________________________________

 TREĆA GENERACIJA

_____________________________________________________________________________________________

P3

 Aca Todorović studira Arheologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Učesnik mnogobrojnih domaćih i međunarodnih projekata iz oblasti kulture i zaštite kulturnih dobara. Dve godine radi u oblasti odnosa sa javnošću u McCann Erickson Clipping-u na mestu operatera elektronskih i web medija. Jedan je od osnivača Udruženja građana “Trablmejker”, i radi na mestu pomoćnika GLODUR-a na portalu trablmejker.com gde piše recenzije knjiga. Član je još dve NVO koje se bave promocijom ljudskih prava i unapređenja civilnog društva. Trenira kendo. Elektronska pošta: mozakoperacije@gmail.com

Slavica Luznik 140x136

Slavica Lužnik je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Radi kao novinar i urednik sajta Ministarstva odbrane u Medija centru “Odbrana“. Radila kao novinar u prištinskom listu „Jedinstvo“ do 1999. godine i u službi za informisanje kao analitičar u odeljenju za analizu medija Ministarstva odbrane. Elektronska pošta: slavica.luznik@gmail.com

 

 

Biljana Srbljak 140x136 3

Biljana Srbljak je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Tokom studija radila na radiju Goraždevac na mesti izveštača i prezentera vesti. Radi kao novinar i administrator u Udruženju novinara Srbije. Elektronska pošta: biljana_s22@yahoo.com

 

 

 

Janko Cvetkovic 140x136

Janko Cvetković je apsolvent Fakulteta političkih nauka u Beogradu, smer novinarsko-komunikološki. Radio kao novinar u dnevnom listu Politika. Trenutno je saradnik Fonda Slobodan Jovanović. Elektronska pošta: jankocvetkovic@yahoo.com

 

 

 

Relja Simicic 140x136

Relja Simičić je profesor rumunskog jezika. Vodi svoj lični blog na adresi reljasimicic.blog.rs/blog/reljasimicic. Aktivan u srpskoj i rumunskoj blogosferi, kao i na raznim forumima. Planira da upiše postdiplomske studije iz oblasti koje se bave internet marketingom, komunikacijom, a posebno ga interesuje online PR. Elektronska pošta: reljasimicic@gmail.com

 

 

Snezana Lukovic 140x136

Snežana Luković je zaposlena u PR službi Beogradskih elektrana. Radila u redakciji studentskog radija „Index 202“, Službi za informisanje „Beopetrola“ i honorarno u reviji SAT plus. Završila MecCanEricksonovu Londonsku školu odnosa s javnošću, kurs Web dizajna. Član je Društva Srbije za odnose s javnošću i njene online PR sekcije. Elektronska pošta: snezaluk@yahoo.com

 

 

Dragan Markovic 140x136

Dragan Marković je diplomirao politikologiju na Fakultetu političkih nauka, trenutno je na master studijama Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Povremeno piše tekstove iz oblasti ekonomije za Novu srpsku političku misao. Elektronska pošta: gale_markovic@yahoo.com

 

 

 

Vesna Masalovic 140x136 (1)

Vesna Masalović je diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Radila je u redakciji izdavačke kuće Clio. Zaposlena u Udruženju novinara Srbije  kao asistent projekt menadžera. Elektronska pošta: vesna.muravljov@gmail.com

_____________________________________________________________________________________________

DRUGA GENERACIJA

_____________________________________________________________________________________________

Marina Obizajeva 140x136

 Marina Obižajeva radi kao marketing menadžer u najstarijoj IT firmi u Srbiji. Karijeru u “Informatici” počela posle studija filologije na “Lomonosovu” u Moskvi. U Srbiju došla na postdiplomske studije kako bi izučavala rukopise iz 18. veka. 

 

 

 

Dragana Bjelica 140x136

Dragana Bjelica je saradnica Udruženja novinara Srbije. Pisala za Večernje novosti i NIN. Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka

 

 

 

 

Dragan Milosevic 140x136

Dragan Milošević je diplomirao istoriju na Filozofskom fakultetu. Završio postdiplomske studije na Centralnoevropskom univerzitetu (The Central European University), grupa za “Savremenu istoriju” (Contemporary History). Radio u Ministarstvu za informacije, Medija centru u Prištini i Crvenom Krstu Srbije. Sada je zaposlen kao vodič u agenciji Kon Tiki Travel

 

 

Goran Necin 140x136

Goran Necin je građanski novinar. Živeo i radio na Kipru i u Mađarskoj. Objavljuje video zapise na televiziji i veb-sajtu B92 kao saradnik. Želi da se usavršava iz oblasti veb-novinarstva kako bi to bila njegova profesija u budućnosti. 

 

 

 

Milos Kuks 140x136

Miloš Kuks studira filozofiju. Zaposlen kao novinar i administrator u on-lajn redakciji lista Blic. Veruje da Internet neće pojesti štampane medije, ali u slučaju da se to desi, smatra da će spremno dočekati taj trenutak. 

 

 

 

Dusan Zarkovic 140x136

Dušan Žarković je zaposlen u međunarodnoj kompaniji ABS Holdings, na mestu menadžera za odnose s javnošću. Pre toga radio u PR agenciji “Olaf & McAteer” kao menadžer i u FK Partizan. Od prošle godine je licencirani FIFA agent za igrače. 

 

 

 

Bojan Cvetkovic 140x136

Bojan Cvetković je samostalni konsultant. Radio je na mnogim projektima za međunarodne i domaće, vladine i nevladine organizacije, ministarstva i institucije. 

 

 

 

 

Gordana Eric 140x136

Gordana Erić je diplomirala svetsku književnost i engleski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu, uporedo s tim i pravo na Pravnom fakultetu. Po diplomiranju zaposlila se u Radio Beogradu, kao pravnik, zatim, radila kao lektor u redakciji Vesti, a zatim i kao novinar u Desku Prvog programa Radija. Devedesetih godina upisuje specijalističke studije iz prava Evropske unije koje je u saradnji s Univerzitetom iz Nansija, Francuska, organizovao Prvni fakultet u Beogradu. Posle toga završila postdiplomske studije i odbranila tezu iz oblasti ljudskih prava i prava medija. Trenutno radi doktorsku disertaciju o istoj temi. U međuvremenu je raspoređena na mesto urednika u Internet redakciji Radio Beograda, gde se nalazi i sada. Govori engleski, a služi se i nemačkim jezikom.

Zikica Zivkovic 140x136

Žikica Živković je student završne godine Fakulteta za poslovnu informatiku Univerziteta Singidunum u Beogradu. Administrativni saradnik u Kabinetu Saveznog ministarstva za manjinska i ljudska prava, član redakcije Naučnog programa RTS , asistent urednika Nedeljnih Naučnih Novosti (3N), novinar u televiziji “Kolubara” iz Lazarevca i urednik informativnih emisija. Po potrebi snima i montira u nelinearnoj montaži. Smatra da iskustvo stečeno na predavanjima Škole za veb novinare može iskoristiti u televiziji “Kolubara” za internet izdanje, nada se ponovnom radu u Internet redakciji RTS.

Tijana Vlahovic 140x136

Tijana Vlahović, rođena sedamdesetih godina prošlog veka. Multitaskirana. Do sada najveći deo vremena uči sve što joj padne pod mozak. Istovremeno, radi sve što joj padne pod ruku – od čistačice do veb urednika. Nada se najboljem i raduje se svakom novom danu. 

 

 

 

Dragana Bankovic 140x136

Dragana Banković je završila francuski jezik i književnost. Pohađa Master studije na Smeru menadžment i organizacija. Radnog iskustvo sticala prosveti, novinarstvu i prevodilaštvu. Govori francuski i engleski jezik, a služi se i nemačkim i italijanskim jezikom. Do sada prevela roman “Tranzit”, delove studije “Likovi stare Grčke”, kao i biografiju Virdžinije Vulf. 

 

 

Picture12

Darko Nikolić je sportski novinar i dopisnik FIFA.  Radio u “Spotrtskoj centrali“.

 

 

 

 

Picture13

Katarina Jovanović studira menadžment u kulturi na Fakultetu za kulturu i medije. Bavi se istraživanjem parapsihologije, kao i prevođenjem stručnih nalaza sa nemačkog jezika. Piše za Internet novine “Dejlajn info“, uglavnom o kulturnim dešavanjima i zanimljivostima.

 

 

 

Picture14

Bojan Veličković je programski koordinator NVO “MillenniuM” od 2005. godine. Bio je angažovan u omladinskim i obrazovnim programima (Moja EU, PR radionica, GOTV kampanja). Sada radi “Razgovore na sceni” (javne debate sa mladim liderima). Radi na otvaranju regionalnog servisa za evropske integracije u Kragujevcu. Studira Fakultet političkih nauka i aktivan je u studentskom organizovanju i Demokratskoj omladini. 

 

_____________________________________________________________________________________________

 PRVA GENERACIJA

_____________________________________________________________________________________________

Milica Lazovic 140x136

Milica Lazović studira postdiplomske studije klavira na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu i master studije Menadžmenta u kulturi i kulturne politike na Balkanu. Diplomirani horski izvođač, solo-pevač i honorarni saradnik “Pozorišta na Terazijama“.

 

 

 

2

Marija Torbica je apsolvent Filološkog fakulteta u Beogradu. Zaposlena kao lektor u slovenačkoj firmi.

 

 

 

 

Aleksandar Petrovic 140x136

Aleksandar Petrović je student druge godine magistarskih studija na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer komunikologija. Zaposlen u Novinskom centru “Odbrana” u Upravi za odnose s javnošću Ministarstva odbrane na poziciji novinara u odeljenju za novinsko-informativnu delatnost.

 

 

Zorica Polimac 140x136

Zorica Polimac je glavni i odgovorni urednik lista “Jugopetrol” u NIS Petrol OD Jugopetrol.

 

 

 

 

5

Marina Marković je urednik u internom listu za informisanje radnika preduzeća “Hidrotehnika“.

 

 

 

 

Dusan Radic 140x136

Dušan Radić je osnivač prvog besplatnog žurnala za zdravstvene radnike. Godinama na rukovodećim pozicijama u stranim farmaceutskim kompanijama.

 

 

 

 

Maja Banovic 140x136

Maja Banović je apsolvent na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

 

 

 

 

Milica Stojkovic 140x136

Milica Stojković je prva violina SORTS i predstavnik za štampu Radio televizije Srbije u penziji.

 

 

 

 

Dejan Knezevic 140x136

Dejan Knežević je saradnik u komercijali i marketingu Informatike AD. Link ka sajtuElektronska pošta.

 

 

 

 

Danica Gudurić je dopisnik dnevnog lista Danas i radija “Slobodna Evropa” iz Priboja.


Facebook
Galerija
Utisci polaznika
Slađana Vasiljević
Novinar
Naučila sam odlične, praktične stvari, a predavači su vrsni i nesebično dele znanje.


( ! ) Fatal error: Call to undefined function adrotate_group() in C:\wamp\www\webnovinar\wp-content\themes\uns\second.php on line 95
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0038579400{main}( )..\index.php:0
20.05231466712require( 'C:\wamp\www\webnovinar\wp-blog-header.php' )..\index.php:35
30.411923004008require_once( 'C:\wamp\www\webnovinar\wp-includes\template-loader.php' )..\wp-blog-header.php:16
40.414623035040include( 'C:\wamp\www\webnovinar\wp-content\themes\uns\page.php' )..\template-loader.php:47
51.210324730672include( 'C:\wamp\www\webnovinar\wp-content\themes\uns\second.php' )..\page.php:32