Web novinar – škola web novinarstva
Organizator
Udruženje novinara Srbije, najznačajnija srpska novinarska organizacija. Vodeći centar u obrazovanju i usavršavanju za novinarstvo i nove medije. Više informacija
Kontakt
Resavska 28/1
11 000 Beograd
T: + 381 (0)11 32 36 337
E-mail: vebnovinar@uns.rs
Povežimo se


Predavači

Marko Nedeljković – koordinator Škole veb novinarstva
Marko Nedeljković 112x150Osnovne i master studije novinarstva završio na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a trenutno je doktorant na modulu Kultura i mediji. Radi kao asistent na predmetima Novinarstvo u štampi, Istraživačko novinarstvo i Odnosi s javnošću na Fakultetu političkih nauka. Od 2011. radi i kao novinar-istraživač i administrator srpskog sajta Evropske opservatorije za novinarstvo. U oblasti medija posebno zainteresovan za nove medijske tehnologije i novinarstvo digitalnog doba. Tokom 2012. godine radio kao vođa tima zaduženog za monitoring online medija u Srbiji u okviru projekta MediaTrends. Autor je i organizator regionalnog seminara posvećenog preduzetničkom novinarstvu u Srbiji, koji je podržan od strane Medijskog programa za Jugoistočnu Evropu Konrad Adenauer Fondacije. Rođen je 1986. godine u Beogradu.

 

Miloš Petrović – Preduzetništvo na vebu

Miloš Petrović 112x150Web preduzetnik, osnivač agencije MWEB (www.mweb.rs). Diplomirao na Fakultetu Organizacionih Nauka 2008. godine, na smeru Informacioni sistemi i Tehnologije. Odustao od master studija i totalno se posvetio preduzetništvu. Smatra da internet marketing nema smisla ukoliko se ne primeni na konkretnoj tržišnoj niši. Prepoznaje spa centre i hotele kao interesantnu oblast delovanja. Novembra 2010. pokreće specijalizovani sajt za Wellness i Spa centre, a tri godine kasnije i sajt SpaHoteli.rs. Pošto smatra da čovek ne može biti web preduzetnik ako ne organizuje web konferenciju, sa svojim najbližim kolegama aprila 2013. godine organizuje WebDan konferenciju, za koju očekuje da će postati tradicionalna. Aktivno bloguje na MilosBlog.com. Kao predavač posebno se ponosi radom sa studentima FON-a, gde je kao saradnik u nastavi učestvovao na predmetima Elektronsko poslovanja i Internet tehnologije. Do sada zvanično blogovao sa više domaćih i regionalnih konferencija, a svojim najvećim blogerskim uspehom smatra odlazak na LeWeb konferenciju decembra 2013.

Ivan Minić – Profesionalno korišćenje društvenih mreža

Ivan Minić 112x150Osnovač Burek forum-a, najveće internet zajednice na ovim prostorima, koja danas broji 2.200.000 članova, i koju mesečno poseti oko 900.000 različitih ljudi sa prostora Ex-Yu. Izvršni direktor i osnivač najveće regionalne konferencije Blogomanija. Više od 10 godina se bavi freelance dizajnom i developmentom za strane klijente. Radio na više od 300 projekata u 28 zemalja.

Detaljnija biografija dostupna je na sajtu Ivana Minića ftw.rs.

 

 

 

Dragana Petković – IT preduzetništvo

Dragana Petkovic 1 112x150Izvršna direktorka organizacije SEE ICT koja unapređuje kapacitete lokalne IT zajednice za inovativno startap preduzetništvo i doprinosi razvoju startap ekosistema u Srbiji. SEE ICT realizuje brojne projekte i događaje, kao što su Startapakademija, startap radionice, Mobile Monday, Social Change HackathonStartit.rs i drugi. Dragana je konsultantkinja na projektu „Profesionalna orijentacija u Srbiji” Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ). Rođena 1984. u Beogradu, diplomirala je novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka. Svoja prva iskustva u novinarstvu sticala je u informativnoj redakciji sajta b92.net. Radila kao asistentkinja na projektima i menadžerka projekata Beogradske otvorene škole od 2008. do 2011. Koautorka knjiga „Internet i javna sfera u Srbiji“ i “Mali vodič kroz svet medija i novinarstva”.

 

Dragana Vukajlović Krstović – Internet marketing, biznis na internetu

dragana vukajlovic 112x150IT preduzetnica i internet marketing menadžer grupe “ID media”, koja sadrži sledeće sajtove: TračaraBlejač i Igre-igrice. U saradnji sa drugim agencijama radi na izgradnji i promociji domaćih i stranih brendova. Dragana je sa svojom ekipom dostigla najveći uspeh nakon sjajne viralne kampanje Vestisrbija.com, kad je oboren državni rekord posećenosti – 430.000 poseta za samo jedan dan. Tri godine je radila za srpski internet pretraživač Pogodak, a potom i u firmama Spoonlabs i Trident Media Group. Ima diplomu NLP business Master-a, a u slobodno vreme se bavi Razvojem pokreta, vežbama utemeljenim na istočnjačkim principima.

 

Veroljub Zmijanac – Informaciona arhitektura i dizajn web sajtova

veroljub_zmijanac 112x150Diplomirani inženjer informacionih sistema (FON 2010). Autor dvadesetak sajtova na WordPress platformi. Osnivač i direktor sajta www.trcanje.rs najpoznatijeg regionalnog magazina o trčanju i komunikacione platforme koja je umnogome doprinela ubrazanom razvoju trčanja u Srbiji. Stipendista Fonda dr Zoran Đinđić (2008), živeo i radio u Nemačkoj kao praktikant u kompaniji Robert BOSCH GmbH. Trenutno radi kao konsultant za razvoj usluga karijernog informisanja u Kancelarijama za mlade na projektu GIZ-a “Profesionalna orijentacija u Srbiji“.

 

 

Vladimir Trkulja – Search Engine Optimization, Analytics

vladimir-trkulja 112x150Lead project manager u kompaniji Bal Lab, gde vodi projekte razvoja proizvoda za startape. Prethodno razvio sektor za digitalni marketing u kompaniji IT TV Produkcija i radio sa kompanijama Microsoft, IBM, HP, ASUS, Cooler Master, itd. Jedan od osnivača udruženja SEE ICT koje pruža podršku domaćoj startap zajednici i stoji iza projekata Startap AkademijaITDogadjajiMobile Monday SrbijaHow to Web BelgradeStartit.rs. Zaljubljenik u Internet, u međuvremenu diplomirao na ETF-u.

 

 

Bojana Barlovac – Specifičnosti veb novinarstva

bojana_barlovac 112x150Dopisnica iz Srbije za Balkansku istraživačku mrežu. Osnovne i master studije komunikologije završila na Fakultetu političkih nauka, FPN, u Beogradu. Kao visiting scholar, godinu dana se usavršavala u oblasti veb novinarstva na Univerzitetu Tenesi u Noksvilu (SAD). Prethodno radila kao novinarka na TV B92 i Fox.

 

 

 

Jovana Tripunović – Blogovi, wiki, obrazovanje na netu

jovana_tripunovic 112x150Doktorantkinja na studijama Kulture i medija na Fakultetu političkih nauka gde je prethodno završila osnovne i master studije. Bavi se istraživanjem informacionog društva, projekt menadžmentom i konsultantkinja je u oblasti upotrebe informacionih tehnologija i društvenih mreža za potrebe javne uprave, obrazovanja, novih medija i društvenog aktivizma.

 

 

Alex Petrović – IT pravo

Alex_Petrovic_LargeAlex Petrović je partner u advokatskoj kancelariji Joksović, Stojanović i Partneri. Diplomirao je pravo na University of Buckingham u Engleskoj 1995. godine i završio poslediplomske studije iz primenjene informatike na Information Technology Institute u Kanadi 1999. godine. Specijalista je za pravo informacionih tehnologija (IT) koje obuhvata pravnu lokalizaciju, licenciranje i razvoj softvera, održavanje kritičnih sistema, outsourcing, internet i elektronsku trgovinu, digitalnu intelektualnu svojinu, elektronsku upravu, elektronsko bankarstvo, zaštitu digitalnih podataka o ličnosti itd. kao i za pravo EU, Engleske, S.A.D. Poseduje široko medjunarodno iskustvo iz informatičke industrije koje je stekao radeći kao menadžer značajnih IT projekata i pravni savetnik u Kanadi, Engleskoj i Sloveniji. Dobitnik je više medjunarodnih priznanja od kojih se izdvajaju “Vodeći stručnjak za IT pravo u Srbiji” i “Lider u oblasti IT prava”.

Bojan Živojinović – Video na vebu

Bojan Zivojinovic112x150

U svojoj dve decenije dugoj profesionalnoj karijeri prošao je “trnovit” put od TV montažera do preduzetnika, sa usputnim stanicama u većem broju beogradskih video produkcija, jednim izletom u pisane medije i posebnim osvrtom na razvoj internet video formata. Pomagao u postavljanju jednog od prvih ozbiljnih video portala na srpskom internetu – livetv.rs i trudio se da shvati kako funksionišu livestream prenosi dok većina domaćih hosting kompanija još nije ni čula čemu to služi. Nakon što se (između ostalog) oprobao kao IT novinar, glavni i odgovorni urednik magazina COM & GSM Info i izvršni urednik emisije eTV rešio je da pokrene sopstveni biznis u kojem se trudi da spoji dve svoje najdraže poslovne oblasti – video i internet. Danas je vlasnik firme TwoTech Solutions koja se (trenutno) bavi video produkcijom u najširem mogućem smislu i postavljanjem WordPress sajtova, a u slobodno vreme se trudi da od TajmLajn magazina (tajmlajn.rs) napravi relevantan internet portal za ljubitelje nauke i tehnologije.

 


Facebook
Galerija
Utisci polaznika
Slađana Vasiljević
Novinar
Naučila sam odlične, praktične stvari, a predavači su vrsni i nesebično dele znanje.


( ! ) Fatal error: Call to undefined function adrotate_group() in C:\wamp\www\webnovinar\wp-content\themes\uns\second.php on line 95
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0030579304{main}( )..\index.php:0
20.05361466736require( 'C:\wamp\www\webnovinar\wp-blog-header.php' )..\index.php:35
30.381822855152require_once( 'C:\wamp\www\webnovinar\wp-includes\template-loader.php' )..\wp-blog-header.php:16
40.384422886184include( 'C:\wamp\www\webnovinar\wp-content\themes\uns\page.php' )..\template-loader.php:47
50.656323927048include( 'C:\wamp\www\webnovinar\wp-content\themes\uns\second.php' )..\page.php:32