Web novinar – škola web novinarstva
Organizator
Udruženje novinara Srbije, najznačajnija srpska novinarska organizacija. Vodeći centar u obrazovanju i usavršavanju za novinarstvo i nove medije. Više informacija
Kontakt
Resavska 28/1
11 000 Beograd
T: + 381 (0)11 32 36 337
E-mail: vebnovinar@uns.rs
Povežimo se


Završen kurs za XIII generaciju veb novinara

Datum : 11. 12. 2016.

Škola veb novinarstva koju je pohađalo i 12 novinara iz lokalnih medija završena je organizovanjem poslednjih predavanja i vežbi. Pre dodele diploma sve polaznike očekuju završni radovi koji će biti dokaz da su uspešno savladali gradivo i steki znanja i veštine predviđene programom škole.

 

Školu su pohađali polaznici iz Ljiga, Šapca, Leposavića, Kragujevca, Kikinde, Zrenjanina, Odžaka, Čaglavice, Niša, Beograda, Zagreba i Atine. Deo je predavanja pratio u Press centru UNS-a gde su organizovana predavanja i vežbe, dok je deo polaznika kurs pratio online uz pomoć direktnog prenosa svih predavanja i chat dodatka za komunikaciju.

 

Nastavu i vežbe držali su vodeći srpski profesionаlаci iz oblаsti veb novinаrstvа, biznisа, odnosа s jаvnošću, mаrketingа, veb dizаjnа i multimedija, a polaznici su tokom kursa učili o specifičnostima pisanja i uređivanja za veb, upotrebi multimedijalnih sadržaja, pokretanju veb sajtova i poslovanju na internetu, kao i o upotrebi društvenih mreža u poslovne svrhe i onlajn marketingu i PR-u.

 

U okviru praktičnih vežbi, polaznici su između ostalog vežbali samostalno objavljivanje sadržaja na vebu, upotrebu alаta i progrаma zа komunikаciju i zajednički rad u virtuelnim redakcijama, optimizaciju sadržaja, kao i specifičnosti organizovanja teksta na vebu.

 

Poseban segment u okviru ove generacije bio je posvećen snimanju i video montaži, tokom koje su organizovane i praktične vežbe snimanja i montiranja video priloga u Press centru UNS-a.

 

Ovogodišnja obuka za 12 novinara iz lokalnih medija realizovana je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta “Nauči više – informiši bolje: Sticanje veb i video veština za profesionalizaciju novinarstva i lokalnih medija”.

Tagovi: , , , , , ,

Komentari


Facebook
Galerija
Utisci polaznika
Slađana Vasiljević
Novinar
Naučila sam odlične, praktične stvari, a predavači su vrsni i nesebično dele znanje.


( ! ) Fatal error: Call to undefined function adrotate_group() in C:\wamp\www\webnovinar\wp-content\themes\uns\second.php on line 95
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0032579488{main}( )..\index.php:0
20.05011466776require( 'C:\wamp\www\webnovinar\wp-blog-header.php' )..\index.php:35
30.466022698200require_once( 'C:\wamp\www\webnovinar\wp-includes\template-loader.php' )..\wp-blog-header.php:16
40.469022736584include( 'C:\wamp\www\webnovinar\wp-content\themes\uns\single.php' )..\template-loader.php:47
50.578923643480include( 'C:\wamp\www\webnovinar\wp-content\themes\uns\second.php' )..\single.php:69